barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Csobogjon a kispatak…

Aki esetleg még nem tudja, van egy településünket átszelő kis patak az Ördögárok. Olyannyira kedves nekünk, hogy óvodánk is a Kispatak Óvoda nevet választotta. Az óvó nénik gyakran sétálnak a gyerekekkel arra, rendezvényeket szerveznek a partjára. Sajnos mára a patakmeder sok helyen elgazosodott, fák borultak a partjára, szemetet dobáltak bele. Ezt látva gondoltunk egy merészet és a Víz Világnapja alkalmából KÖZÖS PATAKTAKARÍTÓ AKCIÓT SZERVEZÜNK, amelyre várunk minden kedves segíteni- és tenni akaró nagykovácsi lakost 2015. március 21-én, 10 órától a Kolozsvár térre.

A NOE nagykovácsi csoportja a már hagyományos „Húsvétváró Játszóházat” szervez a Faluházba, ahol kézműves foglalkozásokkal, tojáskereséssel, zenével szórakoztatja a gyerekeket, míg szüleikkel széppé varázsoljuk a patakot. Az éhes segítőket zsíros kenyérrel és teával vendégeljük meg.

Kérjük szerszámot (gereblyét, ásót, lapátot, talicskát), kesztyűt mindenki hozzon magával, a szükséges konténereket és szemetes zsákokat az önkormányzat biztosítja.

Várjuk Önöket szeretettel:

Szemesy Barbara

alpolgármester


„Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.” (Wass Albert)
Vissza