KiszelKati.hu

Polgármesteri jutalom

Érdeklődtem olyan magyarországi települések polgármestereitől, akik a 2010-es választások alkalmával Fidesz jelöltként indultak a polgármesteri tisztségért, hogy megválasztásuk után milyen elvárásokat támasztott feléjük a Fidesz az elmúlt években?

Egyöntetűen ezt a választ kaptam: se a polgármester, se az alpolgármester nem vehetett fel jutalmat a fizetésén felül. Ezt a kötelezettséget kellett betartaniuk.

"Nem abban az értelemben hiszek a csodában, a varázslatban, hogy karba tett kézzel várom a sült galambot, hanem úgy, hogy észreveszem a felkínálkozó lehetőséget, nem hátrálok meg a próbatételek előtt, és nem adom fel egykönnyen. Életfilozófiám része, amit a mesékből kora gyerekkoromtól tanulságként őrzök. Hiszem, hogy a végén a jó elnyeri méltó jutalmát, hogy az adott szót meg kell tartani és az ígéretet be kell váltani, a rászorulóknak segíteni kell, és hogy szemtől szemben kell küzdeni, mert aki aljasul támad, az pórul jár, a gyengét, a kicsit pedig védelmezni kell." (Kádár Annamária)

Vissza