KiszelKati.hu

Az ördög a részletekben rejlik

Az elmúlt hetekben vasárnap délelőttönként a Főtéren nyílt lehetőség arra, hogy csapatunk tagjaival ismerkedhessenek, beszélgethessenek a kíváncsi arra járók. Köszönjük azoknak, akik érdeklődéssel fordultak felénk ezen alkalmakkor.

Sajnos reggelente a Főtérre érkezve a mellékelt szomorú "csendélet" fogadott minket: eldobált italos üvegek, sörös dobozok, szemét ide- és odadugdosva. Különösen lehangoló volt látni, hogy ezek mellett a szemétkupacok mellett érkeznek misére a gyerekek és családjaik. Tudjuk jól, hogy a példa nevelő hatása minden szónoklatnál erősebb, de mit is tehetünk, hogy gyermekeink ne ezt lássák, amikor éppen a szépre és jóra szeretnénk tanítani őket?

Az, hogy önként összeszedjük a hulladékot, csak egyszeri és átmeneti megoldás. Szidhatnánk azokat a fiatalokat, akik más lehetőség híján ide a Főtérre ülnek ki szombat esténként egy kis trécselésre, iszogatásra, de jobban körülnézve rájövünk, hogy bizony ritka Nagykovácsiban a köztéri szemetes. Nyári családi kirándulásaink alkalmával nyitott szemmel jártam, és azt vettem észre, hogy a legtöbb településen egységes képet alkotó utcai szeméttárolók kerültek kihelyezésre, gyakran szép külső faburkolattal és kivehető fém belsővel, figyelemmel arra is, hogy a buszmegállótól legalább 5 méternyire a dohányosoknak legyen alkalmuk elnyomni és eldobni a csikkeket. Tudom, ez apró részletkérdés, de valljuk be, "az ördög a részletekben rejlik". Hát figyeljünk a részletekre (is)!


Ezt máshol így csinálják:

 

         

 

        

  

Vissza