KiszelKati.hu

Így is lehet

Szombat este, a Nagykovácsi művészeti találkozó záró rendezvényén zsúfolásig megtelt a Nagyszénás Menedékház. Békésen megfértek egymás mellett különféle zenei és irodalmi műfajok, mindenkinek volt egy-két kedves szava a másikhoz, vagy legalább egy mosolya a távolabb ülőkhöz.

Talán nincs még egy olyan település, mint Nagykovácsi, ahol ennyire magas lenne az egy helyen élő művészek aránya (a teljes lakosság 2-2,5%-a). És ezek a művészek hajlandók is tenni szűkebb lakókörnyezetükért, Nagykovácsiért. Vajon megbecsüljük őket kellőképpen? Vajon kiaknázzuk azokat a lehetőségeket, amiket a kultúra és a művészetek területén rejt a településünk? Vajon támogatjuk eléggé az itt készült művészeti alkotásokat és nem utolsó sorban az itt élő tehetséges gyerekeket, akik akár Nagykovácsi jövendő művészei lehetnek? Sok-sok nyitott kérdés, amik többnyire költői kérdések maradnak, hacsak nem jön egy új polgármester, aki számára valóban fontosak a művészeti alkotások, nem kevésbé maguk az alkotók és csöppet sem utolsó sorban a gyermekek, akik mindegyikében rejtőzik valami tehetség, ami kibontakoztatásra vár.

Köszönjük a NAME szervezőinek és az esten fellépőknek, hogy ilyen hangulatos, kedélyes esténk lehetett.

 

"Ha megáld minket az ég valamilyen képességgel, azt hiszem, bűn lenne nem élni vele. A tehetség felelősség. Természetes, hogy megteszem, amit tudok, és segítek vele másoknak." (Esther Mars)

Vissza