KiszelKati.hu

Egyszer

Egyszer helyrehozhatnánk… a politika természetét.

Legalább itt, nálunk, Nagykovácsiban.

Az elmúlt hetekben sokan csak kapkodták a fejüket a politikai viharvetésben.

Az Állami Számvevőszék jelentés körüli eseményeknek nem lett volna szabad megtörténnie. Hiba volt. Olyan adminisztratív hiba, ami elkerülhető lett volna.

De megtörtént. Az összes politikai végjátékával együtt.

Választott vezetőként úgy érzem, tartozom azzal a közösségemnek, hogy egyszer, most az egyszer interpretáljam szigorú keretek között a történteket. De csak tisztességes keretek között, ugyanis érzékeny munkajogi kérdésekről nyilvános diskurzust nem fogunk folytatni itt, Nagykovácsiban. Egyrészt méltatlan lenne bárkivel szemben, jelen esetben is méltatlan egy olyan munkatársunkkal szemben, aki 8 éven át jegyzőként szolgálta településünket, arról nem is beszélve, hogy komoly jogi akadályokba is ütközik munkajogi kérdések nyilvánosan történő taglalása.

Nem lenne szabad bizonyos helyzeteket átpolitizálni, még ha magas labdának tűnik is. Kell, hogy legyen egy politikai minimum, amit soha, senki nem lép át. Nem a politikáért, hanem azért a 10.000 emberért, aki itt, Nagykovácsiban van otthon.

Egyszer helyrehozzuk… de a szavak örökre ott maradnak, ahová az első pillanatok hangulatában helyeztük őket, sérüléseket okozva egymáson és a közösségen.

Mindenki levonta a konkrét esetből a tanulságokat. Vezetőként azt tartottam legsürgősebb feladatomnak, hogy megtegyem az első lépéseket annak érdekében, hogy az adminisztratív mulasztásból származó minősítés lekerüljön rólunk. Azonnali belső ellenőrzést rendeltem el a teljes önkormányzati hivatalra vonatkozóan, és személyesen kerestem meg az Állami Számvevőszék illetékes vezetőjét, hogy önrevíziót kérjek annak érdekében, hogy Nagykovácsi mihamarabb olyan minősítést kapjon, ami a valós helyzetet tükrözi, nem egy adminisztratív hibát.

Saját értékrendem szerint nagy a különbség a tévedés és a hibázás között, hiszen bárki elvéthet bármit, de az csak akkor válik hibává, ha elmulasztja kijavítani.

És amikor kijavítjuk… majd végre tudunk a 10.000 ember számára igazán fontos dolgokkal foglalkozni, amitől kicsit mindig jobb és komfortosabb lesz Nagykovácsi: a Budapest felé vezető kerékpárúttal, ami ebben az évben megépül, a bölcsődebővítéssel, a 8 osztálytermes új iskola építésével és a templomfelújítással.  

Ez a politika természete Nagykovácsiban.

Vissza