KiszelKati.hu

Végre nyár, amit úgy vártunk

Nem tudom, ki hogy van vele, én azt gondolom, itt, a Kárpát medencében, mi nagyon szerencsések vagyunk a négy évszakunkkal. Nehéz lenne kiválasztani, melyik a legkedvesebb? A gyönyörű tavasz a nyíló virágokkal, az újrakezdődő élettel? A csodálatos, színes ősz? A csendes, fehér tél, a kellemes meleg otthonokkal és az ünnepekkel? Vagy a nyár? A szabadsággal, a szikrázó napsütéssel, örömmel, nevetéssel, a nyári szünettel, a megannyi izgalmas, új élménnyel, utazásokkal, barátságokkal, feltöltődéssel, pihenéssel?

Bármelyikre is essen a választás, a négy évszak körforgása igazi változatosságot és örök megújulást jelent.

Talán ez a választás nem is olyan nehéz. Különösen most, ezután az igazán rendhagyó, furcsa évkezdet után. A bezártság, az online kapcsolattartás, a „social distancing” és a pandémia időszakát követően végre már nem arról kell beszámolnom, hogy milyen óvintézkedéseket, megszorításokat kell bevezetnünk, milyen nehéz időszak előtt állunk. Vége a veszélyhelyzetnek, nyílnak a szállodák, pihenőhelyek, országhatárok. Ha óvatosan és a védekező intézkedéseket betartva is, de újra lehet strandolni, utazni, kikapcsolódni, feltöltődni, újra miénk a világ!

Lehet kirándulni, fagyizni, finomakat enni. Nem kell messzire menni, itt, Nagykovácsiban is számtalan lehetőségünk van erre. 

Tudom, akármennyire sikerült is úrrá lenni a helyzeten, ez a tavasz sok mindent megváltoztatott. Többen kerültek nehezebb helyzetbe, elvesztek munkahelyek, jövedelmek, és időbe telik, amíg ebből a szempontból is visszaállnak a dolgok a rendes kerékvágásba. Bizakodom azonban, hogy a nehezebb körülmények ellenére is mindenkinek lesz lehetősége a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Mint minden évben, mi az Önkormányzatnál idén is felkészültünk a nyári időszakra. A körülmények miatt a megszokott szabadtéri programok augusztus közepéig ugyan elmaradnak, de a gyerekek számára az Öregiskola keretein belül idén is különböző tematikus táborozási lehetőségeket nyílnak. Unikornisok és Sárkányok Hete, Tündértánc, Sakkovácsi, természettudományi, önismereti, vagy nyelvi tábor, csupa izgalmas és érdekes lehetőség! A táborok teljes listáját megtalálják az Önkormányzat (https://www.nagykovacsi.hu/esemeny/tervezett-taborok-2020-junius-augusztus) vagy az Öregiskola honlapján (http://oregiskola.nagykovacsi.hu). Emellett sporttábor, néptánc tábor, regnumos tábor megvalósulását támogatja anyagilag az önkormányzat. Ha mégis nehézséget okozna a tábori díjak befizetése, keressék az Önkormányzat szociális osztályát, segítséget fognak kapni. Senki ne maradjon ki álmai táborából anyagi nehézség miatt! A gyerekeknek is hiányzott már a közösség, az együtt játszás, az együtt alkotás. Nekik is szükségük van a feltöltődésre, az alkotás örömére, a gondtalan közösségi együttlétre!

A kisgyermekes családjaink számára pedig egész nyáron nyitva az óvoda és a bölcsőde is, ahol szintén az élmények gazdag tárháza várja a kicsiket.  

Kellemes pihenést, vidám vakációt kívánok mindenkinek, legyen csodaszép nyaruk, töltődjön fel kicsi és nagy egyaránt.

Találkozzunk augusztus 16-án, a búcsúban! Addig is vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

Vissza