KiszelKati.hu

Mi is a politika?

"A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat." (Wikipédia)

A politika a jogalkotási folyamat része. Tehát, aki nem akar politikát, az elutasítja a jogállamiságot vagy diktatúrát akar. (Ledács Kiss Miklós képviselőjelölt után szabadon).

Van, aki azt állítja, Nagykovácsiban nem volt eddig divat a politika. Először is fontosnak tartom leszögezni, hogy nem szándékozom divatot követni, eddig sem éltem a "divat" szerint. Jó példa erre, hogy mostanában nem divat tartós párkapcsolatban élni, én magam mégis ezt teszem, 28 éve élek együtt férjemmel, közösen neveltük fel gyermekeinket. Ha már divat, akkor teremtsünk új divatot! Legyen divat ezentúl a tartós párkapcsolat, az ép és teljes család.

Másodszor pedig divat ide vagy oda, a politika a mindennapi életünk része! Nagykovácsiban is a politika része például, hogy a Fidesz kormány átvállalta Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 345 millió forintos adósságát. Ilyenkor nem akartunk kimaradni a politikából? Vagy például az állam lehetővé teszi a különböző pályázatok útján, hogy infrastrukturálisan fejlődjön településünk. Ezzel kapcsolatban nincs bajunk a politikával?

Ugyanakkor a politika része volt az elmúlt önkormányzati választások során az is, hogy egyes jelöltek különféle pártok prominens képviselőivel fotóztatták magukat szórólapjaikon, illetve pártok támogatásával nyertek választásokat. Mi ez, ha nem politika?! Csak az lenne a politika, amikor valaki fel is vállalja, hogy kinek, mely pártoknak a támogatására számíthat és nem taktikázik elvtelenül?

Persze ezek csupán költői kérdések.

Hm... elgondolkodtató kérdések...

"Ha nem mászol bele a politikába, majd a politika mászik beléd." (Gabriel García Márquez)

Vissza