KiszelKati.hu

Öntsünk tiszta vizet a pohárba 2.

JOGSÉRTÉSEK

Mérleg:

A kampány során a Helyi Választási Bizottság döntése alapján

·         Kósa Emőke és csapata jogszabályt sértett, amikor jogtalanul használta az Összekovácsoló Egyesületet jelölőszervezetként.

·         Haraszti Bálint és Bánóczi Margit több alkalommal sértett jogszabályt hamis tényállításokkal a sérelmemre.

Vajon hogy akarnának egy települést vezetni, egy önkormányzatot 5 éven át szabályszerűen irányítani, döntéseket hozni, ha csupán 50 napon át nem képesek jogszabálysértés nélkül kampányolni? 

A puszta tények:

2019. szeptember 23. - kifogást nyújtottam be Haraszti Bálint kampánykiadványában megtalálható hamis tényállítások miatt. A Helyi Választási Bizottság (HVB) megállapította, hogy Haraszti Bálint jelölt megsértette a választás tisztasáságának megóvása alapelvét azzal, hogy a választási kampánykiadványában hamis tényeket állított. Haraszti Bálintot a HVB eltiltotta a további jogsértéstől.

Haraszti Bálint nem fellebbezett.

2019. október 4. - Klein Katalin kifogást nyújtott be az „Öntsünk tiszta vizet a pohárba 1.” a Kecskeháttal kapcsolatos tényeket tartalmazó blogbejegyzésemmel szemben https://kiszelkati.hu/index.php?oldal=blog&id=344 A HVB Klein Katalin kifogását elutasította, mivel nem látta bizonyítottnak, hogy hamis tényállítás történt volna a blogbejegyzésben.

Klein Katalin a Pest Megyei Területi Választási Bizottsághoz (TVB) fellebbezett.

A TVB a HVB határozatát helyben hagyta, tehát Klein Katalin fellebbezése nem volt jogos. 

2019. október 6. - kifogást nyújtottam be a Haraszti Bálint-féle Kecskehát témájú videóval szemben valótlan tényállítások miatt. A HVB megállapította, hogy Haraszti Bálint és Bánóczi Margit a választási kampányfilmjükben hamis tényeket állítottak és eltiltotta őket a további jogsértéstől. (Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy magántulajdonú telkekre hatoltak be csoportosan a tulajdonos tudta és hozzájárulása nélkül és ott engedély nélkül készítettek felvételeket. Ez nem választási törvényt sért, ez már büntetőjogi kategória lehetne.) A HVB Haraszti Bálintra az ismételt jogsértés miatt 100.000 Ft pénzbírságot szabott ki.

Haraszti Bálint fellebbezett.

Haraszti Bálint fellebbezését a TVB elutasította. Ennek ellenére a jelölt még a mai napig nem távolította el a jogsértő videót a közösségi média felületeiről.

A Szépkovácsi Egyesület és jelöltjei ellen nem született jogsértő határozat, mivel egyáltalán nem követtek el jogsértést.

„A nagy veszély nem abban áll, hogy a hazugságok nem igazak, vagyis valótlanságok, hanem abban, hogy valósággá válnak mások tudatában.” (Christine Leunens)

Vissza