KiszelKati.hu

Tisztelt Választópolgárok, kedves Nagykovácsiak!

Áder János köztársasági elnök döntése szerint Magyarországon 2019. október 13-án újra önkormányzati választás lesz. A kampány augusztus 24-én elindult.

Sokan, sokfélét mondanak ilyenkor. Nagykovácsi polgármestereként a helyi lakosság nyugalmának és bizalmának megőrzése érdekében az a kérésem, tartózkodjunk a politikai iszapbirkózástól és mindenki tartsa be a választási törvény előírásait, annak szellemében vegyen részt a kampányban. Magam részéről elkötelezett vagyok a tisztességes, etikus választási kampány mellett, így természetesen - ahogyan 5 évvel ezelőtt - idén is meg fog jelenni az októberi Tájolóban az önkormányzati választás szavazólapjainak tartalma, Nagykovácsi lakosságának tájékoztatása érdekében. Így minden nagykovácsi lakos tudomást szerezhet az érvényes jelöltek névsoráról, amely hivatalosan szeptember 9-ét követően lesz végleges.

Elutasítok azonban minden politikai sárdobálást, minden politikai pamfletet, így a hagyományoknak megfelelően az önkormányzati felületek nem lesznek a politikai csatározások színterei ezúttal sem.

Meggyőződésem, hogy a lakosság nyugalmának érdekében egyéni és politikai szinten is alá kell vetni magunkat a morális felelősségvállalásból fakadó követelményeknek. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy pártállástól függetlenül jóhiszemű és korrekt magatartást tanúsítson minden jelölt, megtisztelve ezzel egymást és a választópolgárokat. Kérem, a választási kampány során saját programjukat, vagyis céljaik és elképzeléseik megismertetését helyezzék tevékenységük középpontjába.

A nagykovácsi lakosok arra kíváncsiak, ők hogyan tudnak továbbra is jól és nyugalomban élni itt, Nagykovácsiban. Arra kíváncsiak, hogy az aspiránsok mit mondanak arra a kérdésre, hogy kitettük a megtelt táblát, maradjon? Igen vagy nem? Megőrizzük Nagykovácsit iparmentes övezetnek?  Igen vagy nem? Maradjon zsákfalu Nagykovácsi? Igen vagy nem? Hitel nélkül fejlődjön Nagykovácsi? Igen vagy nem? Ezen stratégiai kérdésekre adott válaszok mentén folyjon a kampány, hogy a választási eredményektől függetlenül végül Nagykovácsi lakossága érezhesse magát igazán győztesnek.
"Ha nem mászol bele a politikába, majd a politika mászik beléd." (Gabriel García Márquez)
Vissza