KiszelKati.hu

A varázslat igenis kell

A nagykovácsiaknak mindig fontos volt a közösség és a közösségi élet.

A régi időkben mindenki ismert mindenkit és a falu népe napi szinten találkozott egymással. A jó szomszédságok idővel jó barátságokká alakultak. A jó barátságok pedig jó hangulatú összejöveteleket eredményeztek.

Az évek alatt falunk sokat változott, gyarapodott, egyre többen választották otthonuknak Nagykovácsit. De ahogy nőtt a település úgy fogytak a személyes ismeretségek. Ezért is találtuk ki a Varázskastélyt, hogy közelebb hozzuk a falubelieket és talán holnaptól hárommal több embernek köszönjünk az utcán.

Az ilyen események azért fontosak, mert közösséget teremtenek, összekovácsolják a falu apraját és nagyját. Fontosnak tartom, hogy a gyermekeink is megismerjék és érezzék a közösséghez tartozás élményét. Az ilyen alkalmakkor lehetőség nyílik arra, hogy azok is találkozzanak és beszélgessenek, akik a hétköznapok rohanásában talán észre sem veszik egymást.

Megvolt rá az esély, hogy idén sajnos nem tudjuk megtartani a Varázskastélyt. Nagy fejtörést okozott, hogy hogyan is oldjuk meg, voltak, akik szerint csak felesleges pénzkidobás.

Abban viszont végig biztos voltam, hogy ha konfliktusok árán is, de meg kell szerveznünk ezt a rendezvényt, mert hiszem, hogy az ilyen közösségi események nagyon fontosak egy település életében és hiszem, hogy minden elköltött forint tízszeresen térül meg, ha gyerekzsivaj és nevetés tölti meg ennek a kastélynak a kertjét. Csupán attól, hogy láthatom boldogan mosolyogni a nagykovácsi gyerekeket, eszembe jut: a varázslat igenis kell ebbe a világba, és ha figyelmesen fürkésszük, rájövünk, a varázslat mindenütt körülvesz minket.

Végig hittem benne, hogy vannak dolgok, amiket semmi nem pusztíthat el, mert varázslatosak.

Továbbra is mint eddig támogatni és segíteni fogok minden olyan kezdeményezést, ami közösséget épít és közelebb hozza egymáshoz a Nagykovácsiban élőket.

Köszönöm, hogy ennek a közösségnek lehetek a polgármestere, köszönöm, hogy ezekért a csillogó szemű gyerekekért (is) dolgozhatok. Élmény szülőként, nagyszülőként, településvezetőként egyaránt.

„Az egészséges közösség a tagok szeretetén és egymás iránti figyelmén épül fel.” (Millard Dean Fuller)

Vissza