KiszelKati.hu

Esztendőről esztendőre

Van egy mondás, miszerint az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, az óév elmúlt.
Itt Nagykovácsiban, tartozzunk azon optimisták közé, akik örülnek az új évnek, az új lehetőségeknek! Hagyjuk magunk mögött az acsarkodásokat, a rosszízű vitákat, töltekezzünk fel a karácsonyi élményekből és tekintsünk bizakodóan az új évre.  
Számtalan feladat vár ránk 2018-ban: útépítések, választás, pályázatok beadása, nyertes pályázatok megvalósítása, közösségépítés, közösségépítés, közösségépítés...
Sok lehetőség van Nagykovácsiban kisközösséghez tartozni. Jó, hogy mindenki érdeklődésének, világképének megfelelően csatlakozhat helyi közösséghez, és ebből építkezhet szellemileg-lelkileg-testileg. A sok kisközösség, ha erősíti és segíti egymást, abból adódik össze Nagykovácsi igazi közössége. 

Biztos vagyok benne, akik lakhelyünknek választottuk Nagykovácsit, mind szeretjük is azt. Milyen öröm, amikor ez nemcsak szavakban, de tettekben is megnyilvánul! Ahogyan megmutatkozott ez advent idején is, amikor a rászoruló családok és gyerekek számára gyűjtöttünk adományokat és mérhetetlenül sok volt a segítőkész adakozó. Vagy amikor valódi közösségként több tucatnyian alkottuk meg Nagykovácsi Településképi Arculati Kézikönyvét, szakmai körökben is elismerést aratva vele. Jó dolog az is, amikor együtt tudunk örülni minden elnyert pályázati forintnak vagy tolerálni tudunk akár nehézségeket is a közösség érdekében. Számtalan példa adódott az elmúlt évben, ami azt jelzi számunkra, jó úton járunk, csak kicsit nyitottabb szemmel figyeljünk egymásra. Így meglátva a segítségre, támogatásra szorulót, észrevéve a tennivalót és a jó ügyekért való összefogás mérhetetlen erejét.
Köszönet minden mosolyért, minden együttműködésért, minden jószándékú közösségépítésért és olyan jóakaratú tevékenységért, amely előrébb viszi Nagykovácsit.
Kívánom, hogy 2018-ban Nagykovácsiban tudjunk nyitott szemmel járni, képesek legyünk megkülönböztetni a jószándékot a rossztól, az egyéni érdeket a közösségitől, a bomlasztó tevékenységet az építőtől. Legyen erőnk mindig a jóhoz, az igazhoz, kitartásunk a fogadalmainkhoz, türelmünk egymáshoz és egészségünk az élethez!

 „Szilveszterkor lépjük át az új év küszöbét, s az elmúlás szomorúságán átragyog az újrakezdés mosolya.” (Pilinszky János)

Vissza