KiszelKati.hu

Táborozni jó

A diákok nagy örömére kitört a vakáció. Azonban magánemberként, szülőként és önkormányzati tisztségviselőként egyaránt tudom, hogy ez a szülők számára mennyi nehézséggel is jár. A szabadság ideje véges, a gyerekekre felügyelni tudó családtagok száma korlátozott. Érthető elvárás a szülők részéről, hogy gyermekük számára megbízható, élményt nyújtó, örömteli, értelmes elfoglaltságot szeretnének biztosítani, megfizethető áron.

A nagykovácsi diákok szerencsés helyzetben vannak a táborozási lehetőségek szempontjából. Színes, változatos táborok sokasága várja őket a nyáron, ki-ki érdeklődésének, habitusának megfelelően választhat közülük. A sporttáborok (foci, kézilabda, úszás) mellett lehetőség van kézügyességet, kreativitást fejlesztő, személyiségfejlesztő, mesevilágba varázsló, természettel ismerkedő, társasjátékozó, sakklogikát fejlesztő és iskolára felkészítő napközis táborok közül válogatni, amelyek mindegyikének központi eleme az élményt nyújtó, örömteli tevékenykedtetés, a sok-sok mozgás és a játék. 

Örülök annak, hogy az egyesületek mellett más helyi civil szervezetek, magánszemélyek is fontosnak tartják a gyermekek nyári szünidejének hasznos és élménydús eltöltését, nagy segítség ez a Nagykovácsi szülők számára.

Az Önkormányzat amellett, hogy rendkívül kedvező feltételekkel biztosítja a helyben szervezett táborok számára a helyszínt, figyelemmel volt arra is, hogy anyagi segítséget nyújtson azon családoknak, akiknek esetleg megterhelő lenne egy-egy tábor kifizetése. A 7/2016. (IV.04.) Önkormányzati rendeletben szabályozta a táborozási támogatást. A támogatás a családok egy főre jutó jövedelme alapján állapítható meg. Akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 85 500 Ft-ot, illetve a gyermekét egyedül nevelő szülő esetében, vagy ha a családban 3 vagy több gyermeket nevelnek és az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 99 750 Ft-ot, a gyermek 15 000 Ft/tábor táboroztatási támogatásban részesülhet. A kérelmet Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatához kell benyújtani. Kérdés esetén dr. Zakály Erzsébet, szociális ügyintéző ad felvilágosítást. Éljen a lehetőséggel, akinek erre szüksége van.

Bízom abban, hogy a táborok mellett minden gyermeknek lesz lehetősége családi körben töltött közös nyaralásra is, mert hiszek abban, hogy azt az érzelmi feltöltődést, amit egy felhőtlen családi nyaralás nyújthat, még a legjobb tábor sem pótolhat.
"A boldogság nem krumpli, amit csak úgy elvetnek a földbe, és megtrágyáznak, hogy jól teremjen. A boldogság mennyei fényként sugárzik ránk a magasból. Mennyei permet, mely egy-egy nyári hajnalon bearanyozza a lelket.” (Charlotte Bronte)

Vissza