KiszelKati.hu

Crosskovácsi 21

Rendkívüli elismerésre érdemes, hogy töretlen lelkesedéssel és egyre fokozódó sikerrel újra és újra megrendezésre kerül a Crosskovácsi Mountain Bike Maraton, immár huszonegyedszer. Ez a fantasztikus rendezvény Mátyus Attilának és csapatának köszönhető, akik mindent beleadnak a verseny sikere érdekében. Mindent, értsd: pénzt, „paripát”, „fegyvert”, no és persze elképesztően sok munkát néhány éjjelen és nappalon át, önzetlenül.
Az idei év újdonsága az először megrendezésre kerülő iskolai futam volt a Nagykovácsi Általános Iskola tanulói számára, Nagykovácsi Önkormányzata pénzbeli támogatásával. Ennek a futamnak érdekessége és különlegessége abban állt, hogy nem a leggyorsabbak győzhettek, hanem a legösszetartóbbak. A futamot az az iskolai osztály nyerhette, amelynek a legtöbb tagja teljesítette kerékpárral az 5,2 km-es gyermektávot. Az osztályok pénzbeli támogatásokat nyerhettek, amit közös élmények szerzésére fordíthatnak.
Az én szememben egyébként is győztes mindenki, aki teljesítette a saját maga által kitűzött távot, mindegy, hogy hányadikként ért célba. Gratulálok minden résztvevőnek és köszönet minden szervezőnek és közreműködőnek, rengetegen voltak. Nagykovácsi ismét eredményesen vizsgázott összetartásból.

„Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: „oké, ez a határ”. Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.” (Ayrton Senna)

fotó: Máhr Attila

Vissza