KiszelKati.hu

Zokni és Cicó

Furcsa véletlen? Sors? Nem tudom, mi az ok, hogy a két kedvencünk néhány nap különbséggel távozott el végleg. Zokninál számítani lehetett erre, hiszen öreg volt és hónapok óta szívbeteg, de sose hittem volna, hogy Cicó követi őt. Teljesen megmagyarázhatatlan. Egy dolgot tudok elképzelni: eddig Zokni védte meg őt minden bajtól és veszedelemtől, nem engedett Cicónk közelébe se idegen embert, se más állatot.

Nem mondom, hogy felhőtlen volt az élet velük, hiszen örökös gond volt Zokni csavargása, Cicó féltése a három lábával, egy-egy hétvége vagy nyaralás megszervezése, hogy legyen, aki vigyáz rájuk, aki enni ad nekik…

Hihetetlen, hogy mennyire tudnak hiányozni! Minden ajtónyitásnál arra számítok, hogy most szalad be a lábam mellett valamelyik. Minden este eszembe jut, kaptak-e enni, aztán észbe kapok, nincsenek már!

Ég veletek Zokni és Cicó! Tudom, most már egymáson kívül azokra vigyáztok, akik nagyon fontosak nekünk, de már nem lehetnek köztünk. Jó társaságban vagytok!

„A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránti könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évnyi ismeretség után… Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket.” (Walter Scott)

Vissza