KiszelKati.hu

Sorozatos balesetek a Nagykovácsi úton

(fotó: Daily Nagykovácsi)

Az idén másfél hónap alatt csaknem több baleset történt a Rácski telep „S” kanyarjában, mint máskor egész évben. Természetesen már néhány eset után lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a további baleseteket megelőzzük. Elsőként szóban és írásban is értesítettük a Közút kezelőjét a történésekről, valamint kértük az ügy kivizsgálását és intézkedésüket a további esetek megelőzése érdekében. Reméltük, hogy legalább sebességcsökkentő és fokozott csúszásveszélyt jelző táblák kihelyezése mielőbb megtörténik, ugyanis ez a Közút kezelőjének a jogosultsága, se a nagykovácsi, se a remeteszőlősi önkormányzat nem tehet ebben önkényesen lépéseket. Ezen kívül jeleztük azt is írásban, hogy a csapadékvíz elvezető árkok nem megfelelő tisztántartása miatt esős időben gyakoriak a vízátfolyások, amik fokozottan balesetveszélyessé tehetik az utat. Kértük ez ügyben is intézkedésüket. Mindeközben tárgyaltunk az út kivitelezőjével is, hogy vizsgálják meg az utat és a padkát is, bár azt el kellett ismernünk, hogy az út közel fél éve elkészült, a balesetek pedig csak most jelentkeztek.

Remeteszőlős polgármesterével pedig közös levelet írtunk a Közút kezelőjének, amelyben a figyelemfelhíváson és a segítségkérésen kívül egy korábban már tervezett körforgalom megvalósításának lehetőségét is felvetettük.

A továbbiakban várjuk a Közút kezelőjének mielőbbi intézkedését, addig is megjelentettünk a Tájoló február elején kiadott számában egy figyelemfelhívó cikket, hogy minden közlekedőt óvatosságra intsünk. Részlet a Készenléti Szolgálat elnöke, Honti Zoltán által írt cikkből:

„A vizsgálat lezártáig kérünk minden nagykovácsi lakost, különös figyelemmel, 30-50 km/h sebességgel haladjon, főként a reggeli órákban, amikor az útburkolat nedves és csúszós lehet. A balesetek megelőzésének érdekében kérjük, figyelmeztessék Nagykovácsiba látogató rokonaikat, barátaikat a veszélyes kanyarra és a helyes sebesség betartására.” Köszönjük.

„Az óvatosság, még ha túlzott volna is, mindig figyelmet érdemel, mert a túlzott merészség több kárt okozhat, mint a túlzott óvatosság. (Deák Ferenc)

Vissza