KiszelKati.hu

Advent 2.

Nagykovácsiban advent második vasárnapja a ráhangolódásról és a Mikulásvárásról szólt. A templomba sok-sok gyerek örömére megérkezett Szent Miklós, aki a legendák szerint a vagyonát a gyerekek és szegények megsegítésére költötte, miközben a szeretetet hirdette. 

Csendes, szeretetteljes, falusias hangulatú várakozásnak lehetett részese, aki ezen a délutánon kilátogatott a főtérre. Mindeközben a Faluházban az Iharos Népművészeti Egyesület jóvoltából ízléses karácsonyi díszek és ajándékok készültek, várakozás teli hangulatban.

A következő vasárnap, december 13-án még több programmal, forralt bor és kalács illatú hangulattal vár mindenkit az adventi vásár. A kézműves sátrak között az Önkormányzati Teaházban 15 és 19 óra között forró tea mellett kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a Képviselő-testület és a bizottságok tagjaival. 16 órától a Nagykovácsiban élő művészek és a NAMI adventi koncertjének meghallgatására lesz lehetőség a Római Katolikus Templomban.

Újabb szeretetteljes délutánt tölthetünk együtt a várakozás időszakában, jöjjön mindenki, mi ott leszünk.

„Ha valakinek ajándékot adsz vagy elénekelsz neki egy dalt, segítesz a Mikulásnak. Számomra erről szól ez az ünnep.” (Louis Sachar)

Vissza