KiszelKati.hu

Advent 1.

Advent első vasárnapján számtalan lakos gyűlt össze, hogy részt vegyen az első gyertya meggyújtáson és a főtéri fenyőfa karácsonyfává varázslásában. Minden évben nagy élmény a gyerekeknek darus autókról díszíteni a fát és utána hetekig nézegetni munkájuk eredményét. Idén talán szebb lesz a főtér, mint korábban bármikor. Új, az Öregiskola dolgozói által készített díszek és új égősorok kerültek fel nemcsak a fenyőfára, hanem a templomkert jég sújtotta fáira is, hogy még csodásabb hangulatot varázsoljunk az adventi várakozás idejére. Természetesen a Német Nemzetiségi Önkormányzat által felállított betlehem – amit mindannyian oly annyira szeretünk –, idén is elmaradhatatlan része az ünnepi hangulatnak.

A téren résztvevőket a Jókenyér Pékség finomságokkal, a Csernus Zöldséges almával, a Levendula Kertvendéglő pedig meleg teával vendégelte meg, amit közösségi munkát végző középiskolások segítettek kiosztani.

Jó hangulatú, vidám, az ünnephez méltó készülődés kezdődött el a mai napon és reméljük, tart az elkövetkezendő négy héten át. December 6-án, 13-án és 20-án délutánonként már adventi vásárral együtt.

A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” (Pilinszky János)

Vissza