KiszelKati.hu

Homo hierarchikus

Az 53. Pódium előadója Furulyás Katalin volt. Témája: Miért érdekes a Homo hierarchikus? Tanulságos kis előadás volt, de bevallom, nem a téma miatt mentem el, hanem Kati személyisége vonzott oda. Ki is ő? Szociológus, tanár, művelődéskutató és nagykovácsi. J Minden alkalommal, amikor ilyen értékes ember társaságában vagyok, jó érzés és valamiféle büszkeség tölt el amiatt, hogy ő is nagykovácsi, ő is hozzánk tartozik, ő is a mi közösségünk tagja, ő is minket erősít. Ő pedig közel 30 év után is emlegeti, hogy vajon meddig lesz még „gyüttment”, „betelepülő” itt? De számomra hozzá egészen más fogalom kapcsolódik: A TANÍTÓ.

Katit közel húsz éve ismerem, nagylányom első tanítója volt, számára pedig a lányomék osztálya volt az utolsó osztály, mielőtt művelődésszociológiai kutatások, fejlesztések tevékeny részese lett. Önző módon akkor is, teljesen önzetlenül pedig még ma is azt gondolom, nagy kár, hogy már nem tanít. Legalábbis nem ilyen kicsiket. Mert persze tanít ő, elég rendszeresen ma is, főiskolásokat. Meg tanít ő a munkája révén, a kutatásai révén, a könyvei és blogbejegyzései által. Ő a Varázshegy bloggere. Bárki beleolvas, rögtön rájön, hogy kész irodalmi alkotás minden egyes bejegyzése. Ráadásul humora is van, ami manapság nagy kincs!

Kedves Kati! Isten tartson meg erőben, egészségben a humorérzékeddel együtt nekünk itt nagykovácsiaknak, és remélem, hamarosan egy újabb meglepetéssel rukkolsz nekünk elő! J

„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de azt soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat a szavaidtól.” (Carl William Buehner)

Vissza