KiszelKati.hu

Megújuló energia

"A hagyományos építésű házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei többlet széndioxid kibocsátást okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánemberek számára megfelelő állami támogatás nélkül."

(forrás:http://kivitelezok.emi.hu/static/content/
ckfiles/PlyzatitmutatSZT-ZBR-NAP-2011.pdf)


Az Új Széchenyi Terv alprogramjai lehetőséget nyújtottak/nyújtanak a lakosság számára, hogy lakóépületeik felújításával, korszerűsítésével hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat. Sokan nem is tudják, hogy magánemberként is lehetőségünk van energiahatékonysági pályázaton részt venni és a korszerűsítéshez támogatást nyerni.

A mi családunk 2011-ben pályázott napenergiát hasznosító, melegvíz előállítását biztosító napkollektor beszerzésére és beépítésére. Így már harmadik éve élvezzük a tiszta, környezetkímélő energiaforrás előnyeit.

Biztatok mindenkit, kísérje figyelemmel a lakosság számára támogatást nyújtó, környezetvédelmi szempontból is előnyös pályázati lehetőségeket, mert ezek segítségével amellett, hogy csökkentjük a károsanyag-kibocsátást, kevésbé terheljük a környezetünket és még a pénztárcánkat is kíméljük.

"Sok kicsi sokra megy" (közmondás)


Vissza