KiszelKati.hu

Verseskötet premier

Varga Jenőné, született Haller Ibolya, nagykovácsi lakos már 50 esztendeje. 1965-ben még szüleivel költözött Tiszaföldvárról ide, az akkoriban még kicsiny falunkba és azóta is itt él. A Nagykovácsi Polgármesteri Hivatal munkatársa volt közel 8 éven át, innen vonult nyugdíjba 2009-ben. Azonban akkoriban még nem tudtuk, nem is tudhattuk, hogy csöndes, precíz pénzügyi munkája mögött milyen érzelem gazdag és empatikus személyiség rejlik. Már fiatalon, 14 éves korától kezdett verseket írogatni, azonban később a hétköznapi teendők, a családi és munkahelyi kötelezettségek nem hagytak időt számára, hogy költői vénáját kiteljesíthesse. Most – gazdag verseskötetét látva – hihetetlen számomra, hogy a kötet több mint 200 költeménye egyetlen esztendő alatt született. Ez a sok vers, ez a sok-sok érzelmes gondolat és üzenet ugyan egyetlen esztendő alatt került lejegyzésre, de meggyőződésem, hogy az egész eddigi életének bölcsességét, felgyülemlett szeretetét magában foglalja. A kötet címe: A szeretet antológiája I., máris érzékelteti, hogy lesz még folytatás. A cím és a borító is arról árulkodik, hogy Ibolya életében meghatározó szerepe van a szeretetnek és a családnak. Bár a sors úgy hozta, hogy szeretett férjét házasságuk 38. évében elragadta a halál, de a családja további tagjai mellette állnak és kölcsönösen támogatják egymást a mindennapokban.

Ibolya számára a legfontosabb személyek lányai és unokái, akik verseiben is gyakran megjelennek, ugyanakkor költeményeiben a szeretet, mint a legfontosabb érték az ember életében minden emberre vonatkoztatható, nem csupán a családjára.

Én csodálattal nézek Ibolyára, hogy megtalálta küldetését és nyugdíjas éveinek ilyen szép értelmet, tartalmat talált. Kívánok neki sok-sok egészségben gazdag évet, hogy olvasói örömére kiteljesíthesse tehetségét és megírhassa mindazt, ami még a lelkében rejtőzik.

Ibolya, szeretettel gratulálok első versesköteted megjelenéséhez és további sikereket kívánok!

„Ma indult útjára egy szép mese,

Életemnek, tán ez a nagy remeke,

Elindul annak egy új menete.”

(Haller Ibolya)

Vissza