KiszelKati.hu

Szemrehányások helyett…

(A fotón még szinte mindenütt rét van a Savanyító fölött.)

„Egy-egy kérdésre válaszol valaki az önkormányzattól, majd egy válasz után eltűnik egy időre…” Igen, ez így igaz. Utána elmegy mondjuk nyaralni, a családját ellátni vagy dolgozni, és nem tud vagy nem akar naphosszat a Facebook előtt ülni és figyelni, vajon hol, melyik csoportban bukkan fel újabb és újabb kérdés? Sajnos nincs rá mód, státusz és pénz se, hogy alkalmazzunk egy embert arra, hogy a Facebook-on felmerülő kérdéseket kövesse és megválaszolja. Éppen ezért nem működik önkormányzati Facebook oldal. Én magam tagja vagyok több csoportnak, ahol naponta akár 30-40 vélemény, kérdés leírásra kerül. Hol el tudom mindet olvasni, hol meg se találom mindet. Van olyan csoport, amelyiknek szándékosan nem vagyok tagja, pedig lehet ott is beszélgetnek olyan témákról, amik az önkormányzatot is érinthetik.

Példaként: hétfő reggel 7:30-kor mentem el itthonról, este 18:30-ra értem haza a hivatalból, majd egy óra múlva 19:30-kor ismét találkozóra mentem kárpátaljai települések képviseletével. Innen 23 órakor értem haza. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a kárpátaljaiak boldogok lennének, ha olyan problémáik lehetnének, mint nekünk, nagykovácsiaknak.) Éjfél körül ránéztem, mi is történt napközben a Facebook-on. (Az én munkamorálommal ugyanis ellenkezik a munkaidőben történő közösségi oldalak nézegetése, olvasgatása.) Még éjjel fél 1-kor e-mail-en megválaszoltam egy valóban fontos levelet, majd némi alvás után kedden reggel az előző napi Facebook bejegyzések kapcsán írtam egy választ. Mostanra, kedd estére több tucat bejegyzés és kérdés érkezett az önkormányzat felé, közöttük sok olyan is, amiben illetékesek se vagyunk válaszolni. Folyamatos szemrehányásokkal illetnek minket a válaszok elmaradása miatt, de a közérdekű adatigénylésnek megvan a maga módja, ha ilyen kérdések merülnek fel, kérem, tegyék meg azt hivatalosan.

Az is felmerült valamelyik hozzászólásban, hogy a CBA-val történő önkormányzati tárgyalások során egy lakost is vonjunk be a tárgyalásokba. Kérdezem én: ki legyen az az egyetlen lakos? Olyan, aki támogatja a CBA megépülését vagy olyan, aki nem? És egyáltalán, aki most szeretné képviselni a lakosságot az önkormányzati tárgyalások során, miért nem indult képviselő jelöltként? Talán azért, mert csupán a saját ügyét szeretné képviselni, amikor olyasmi épül vele szemben, aminek nem örül? Persze a kérdés csak költői, köszönöm, nem várok rá választ.

Egyébként többen kérdezték tőlem, hol lehetne a Príma megépülése mellett aláírni valamit. Kértem őket, hogy ne kezdeményezzenek ilyen aláírásgyűjtést, ne tegyük egész Nagykovácsit nevetségessé azzal, hogy oda-vissza gyűjtögetjük egymás ellen az aláírásokat ahelyett, hogy konkrét megoldási javaslatokat ötölnénk ki együtt.

Köszönjük a sok-sok véleményt, most már jöhetnek a megoldási javaslatok.

"A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása." (Antoine de Saint-Exupéry)

 

Vissza