KiszelKati.hu

Oszkár

Talán 9 éves lehetett Zsófi lányom, amikor új osztálytársuk érkezett, Varga Oszkár. Szerbül és angolul beszélt, magyarul nem tudott. Úgy kezdte velük a harmadik osztályt, hogy abban az évben „csak” megtanul magyarul, aztán jövőre meg osztályt ismétel, hiszen hogy is tudna rögtön felelni és dolgozatot írni? Nem lehet majd osztályozni. Aztán Oszkár gyorsan átírta a forgatókönyvet. Két hónap múlva beszélt magyarul, fél évben már osztályozható volt minden tantárgyból. Zenei tehetségét is csillogtatta már akkor is, de ezen senki nem lepődött meg, ismerve a Varga családot.

Fekete Anna néni volt az akkori tanítójuk (néni?! talán 23 lehetett…), sokat köszönhet neki az egész osztály. Furulyázni tanultak, amikor ez nem volt kötelező tantárgy, Oszkárt magyarul tanította, igazi csapatot épített, közösséget szervezett, és Anna néni hatására abból az osztályból azóta egyetlen gyerek se öli meg a pókokat, csak szépen kitessékeli az ablakon. J

Az utóbbi években gyakran hallottuk, hogy Oszkárból hegedűvirtuóz lett, külföldön hangversenyezik, itt zenél, ott zenél, szép sikerei vannak.

Ma pedig diplomahangversenye volt a Zeneakadémia Nagytermében, telt ház előtt!

Gratulálunk Oszkár! Köszönjük az élményt. Nagykovácsi nagyon büszke Rád! További sikereket Neked!


„A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.” (Victor Hugo)

Vissza