KiszelKati.hu

Nárcisz ünnep…

"Nem vagy egyedül” – olvashatjuk a Magyar Hospice Alapítvány honlapján a Nárcisz Program címszó alatt. Jó ezt tudni. Jó tudni, hogy az elesettek, betegek sincsenek egyedül, mindig van, akihez fordulhatnak, akitől jó szót, simogatást kaphatnak, mindig van, aki a kezüket fogja… Bárcsak így lenne!

Pedig csak apró dolgokon múlik… egy szál virágon, egy mosolyon, egy programon való részvételen. Mint a mai Nárcisz ünnep. Egy maroknyi kis csapat örvendett a nárciszok nyílásának és közösen gondolkodott az önszerveződés erejéről, a mások tiszteletéről, az elesettek, betegek megsegítéséről, az együttérzésről, az emberi méltóságról, a szolidaritásról, a szeretetről.
Bármelyikünk családjában előfordulhat, hogy mindezekre nagyobb szükség van... és több erőre és támogatásra is ilyenkor. Vegyük észre, hol van ránk és a segítségünkre szükség... egyszer még mi is rászorulhatunk.

„A nárcisz a remény szimbóluma, a telet legyőző tavasz egyik első virága, az öröm, életigenlés és újjászületés jelképe, a rák elleni harc megtestesítője.” (http://www.hospicehaz.hu/narcisz-program)

 

Vissza