KiszelKati.hu

Miért is jó szülinaposnak lenni?

Hát igen… kerek négy napot kellett gondolkodnom a kérdésen, mire rájöttem, hogy még mindig örömöt tud hozni egy újabb születésnap… J

Valójában a nők talán huszonéves korukban örülnek utoljára felhőtlenül annak, hogy egy évvel idősebbek lettek. Az első sokk valószínűleg harmincévesen éri őket, de az közel se akkora, mint a negyven éves kori, amikor is a huszonévesek már erősen elgondolkodnak, hogy csókolommal köszönjenek-e neki? Persze szépítjük a dolgot, hogy a negyvenes évek a legszebbek az életünkben, hiszen addigra már kellően érettek vagyunk ahhoz, hogy az élet problémáit kezelni tudjuk, de talán kellően fiatalok is ahhoz, hogy büszkélkedhessünk nőiességünkkel. És hogy minek lehet örülni így a negyvenes évek vége felé egy szülinapon? Hát például az ilyen üzeneteknek:

Elfele menetembem hétvégén, a szemem jobb sarkában láttam az értesítést, hogy születésnapod van, épp egy nappal az enyém előtt. Gondoltam, hát ő is Kos. Remélem, bölcsebb és okosabb, mint én vagyok. És jobban irányítja dolgait, életét, nem ennyire impulzív, mikor kell, jól dönt. A lélek mellett teste egészségére is gondol, nem tunyul el a mindennapokban. Ha valamit kigondol, azt jól teszi és végig viszi. Olyan boldog, mint a fényképein a lányaival látszik. Azt hiszem, mindehhez kívánok jó egészséget, erőt, értelmes álmodozásokat, nyomukban a megvalósulás valós reményével. Megkésve ugyan, de a jó érzéseknek, gondolatoknak, jókívánságoknak - őszintén? - nem kell dátum, hívatlanul is megérkeznek. Nálad megmaradnak. Szeretettel.”

Köszönöm, kedves Anna, ez az üzenet különösen megsimogatott a sok-sok szívélyes egyéb üzenet mellett. Mindenkinek köszönöm, aki gondolt rám és fontosnak érezte, hogy ezt kedves szavakkal tudtomra is adja a technika nyújtotta bármely eszköz segítségével. Egy-egy apró örömöt és mosolyt hozott minden egyes üzenet és jókívánság. Volt belőle bőven. Köszönöm.

„A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.” (Eleanor Roosevelt)

Vissza