KiszelKati.hu

Hol vagytok fiatalok?!

Úgy tűnik, nehéz megmozdítani a nagykovácsiakat, legyen szó bármilyen rendezvényről.
Március 21-én sűrű volt a programkínálat, a megjelentek száma mégis néhány tucatnyira korlátozódott csupán.

A közös pataktakarításban kb. kéttucatnyian segítettek. A NOE által szervezett Húsvét-váró játszóházban sem voltak többen ennyinél.

A 2700 háztartásba a Tájolóval együtt kiszórt szórólap és a Facebook hirdetés ellenére alig több, mint 100 család vitte haza a három ajándék árvácskát, hogy a háza elé ültesse.

Este pedig a Református Templomban az irodalmi esten ötvennél is kevesebben voltunk, és az átlagéletkor se volt kevesebb ötvennél. Az erdélyi Helikon költők verseit és a történelmi eseményeket hallgatva azért megfordult a fejemben: hol vagytok ilyenkor fiatalok? Pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy házhoz hozták nekünk a színvonalas irodalmat és történelmet.

Talán kicsit nyitottabb szemmel kellene járnunk-kelnünk, észrevennünk a nekünk és értünk szóló programokat, az újító kezdeményezéseket, a felénk áradó figyelmességet és kedvességet.

A közeljövőben sok-sok programot kínálnak az Öregiskola és az Önkormányzat intézményei, valamint a civil szerezetek, vegyük észre ezeket és látogassuk meg az eseményeket, hátha jól fogjuk érezni magunkat és rájövünk, nemcsak aludni jó hazajönni, hanem jó itthon lenni is. Itthon, a mi kis közösségünkben, a nagykovácsiak között.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” (Tamási Áron)

Vissza