KiszelKati.hu

Csobogjon a kispatak…

Aki esetleg még nem tudja, van egy településünket átszelő kis patak az Ördögárok. Olyannyira kedves nekünk, hogy óvodánk is a Kispatak Óvoda nevet választotta. Az óvó nénik gyakran sétálnak a gyerekekkel arra, rendezvényeket szerveznek a partjára. Sajnos mára a patakmeder sok helyen elgazosodott, fák borultak a partjára, szemetet dobáltak bele. Ezt látva gondoltunk egy merészet és a Víz Világnapja alkalmából KÖZÖS PATAKTAKARÍTÓ AKCIÓT SZERVEZÜNK, amelyre várunk minden kedves segíteni- és tenni akaró nagykovácsi lakost 2015. március 21-én, 10 órától a Kolozsvár térre.

A NOE nagykovácsi csoportja a már hagyományos „Húsvétváró Játszóházat” szervez a Faluházba, ahol kézműves foglalkozásokkal, tojáskereséssel, zenével szórakoztatja a gyerekeket, míg szüleikkel széppé varázsoljuk a patakot. Az éhes segítőket zsíros kenyérrel és teával vendégeljük meg.

Kérjük szerszámot (gereblyét, ásót, lapátot, talicskát), kesztyűt mindenki hozzon magával, a szükséges konténereket és szemetes zsákokat az önkormányzat biztosítja.

Várjuk Önöket szeretettel:

Szemesy Barbara

alpolgármester


„Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.” (Wass Albert)
Vissza