KiszelKati.hu

Nagykovácsi ünnepelt

Nagyszámú ünneplő közönség gyűlt össze 2015. Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából.

A magasztos élményt adó közös Nemzeti dal szavalás után megkoszorúztuk a Tisza István téren álló 1848-49-es emlékkövet, majd az iskolában folytatódott az ünneplés. Ez az ünnepünk a múltról szól, de a jövőnek üzen. A múltról dr. Fegyveres-Fiskál Gábor alpolgármester úr beszélt ünnepi beszédében, a jelenről és a jövőről pedig Szemesy Barbara alpolgármester asszony.

Megtisztelte rendezvényünket dr. Tarnai Richard Pest megyei kormánymegbízott is, aki néhány közvetlen és kedves szóval üdvözölte a nagykovácsiakat, kiemelten is a gyerekeket.

Ezt követően a Kispatak Óvoda Száva utcai óvodásai és a Nagykovácsi Általános Iskola 5. a. és b. osztályos tanulói adták elő alkalomnak megfelelő műsorszámaikat. Köszönjük nekik és felkészítő pedagógusaiknak a felemelő élményt. Ahogyan a Nagykovácsi Muzsikásokat is nagy-nagy köszönet illeti, hiszen sokadik alkalommal kaphattunk tőlük az ünnep varázsához illő zenei aláfestést.

Minden ünneplő ruháját kokárda díszítette, ezzel is jelképezve, hogy rokonságot vállalunk 1848-49 hőseivel, de jelképezve azt is, hogy egy nemzet vagyunk, összetartozunk!

Este pedig a helyi KDNP által az emlékkőnél szervezett meghitt esti megemlékezés zárta az ünnepi láncot Nagykovácsiban.

Tisztelet a bátraknak! Legyen béke, szabadság és egyetértés a világban, hazánkban és Nagykovácsiban!

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” (Széchenyi István)

Vissza