KiszelKati.hu

Arculatváltás – miért is?

Szeretem a Böngészőt, a hirdetési újságot. Első pillanattól kezdve böngészgetem, ahogy minden nagykovácsi lakos. Pont azt találom benne, amit a címe is sugall. Hirdetéseket, reklámokat, apró-cseprő vagy éppen jókora munkához kivitelezőket, szakembereket, üzletek elérhetőségét. Eladásra, vételre felajánlott tárgyakat vagy ingatlanokat. Ha kell, korrepetáló tanárt a gyerekeim mellé. Szóval bármit, amit egy hirdetési újság nyújthat, nyújtani tud.
Azonban tudott Ön arról, hogy az Önkormányzatnak is van egy újságja önkormányzati hírekkel telis-tele? Nem, ez nem a Böngésző melléklete, ahogy sokan gondolják. Csupán a Böngészővel együtt kézbesített kiadvány, amelyet a Böngészővel szemben nem a hirdetők, hanem az Önkormányzat finanszíroz. Teszi ezt annak érdekében, hogy a lakosságnak beszámoljon minden fontos őket érintő eseményről, információról, tájékoztassa őket a képviselő-testületi döntésekről, felhívja figyelmüket a kulturális eseményekre és a közösségnek szervezett ünnepekre, teret adjon az intézmények falain belül történő események beszámolóinak.

Hosszasan sorolhatnám, mi minden jelenik meg a hírek között, és ennek az újságnak nem volt neve eddig. Gondoltunk egy merészet és nevet kerestünk az önkormányzati híreket hordozó lapnak. A Képviselő-testület tagjai által ajánlott számtalan javaslat közül végül a Tájoló mellett döntöttünk. Miért is tetszett meg ez a név? Elsőként az ugrott be róla, hogy a tájoló az iránytű régies neve, de aztán kissé utána kutatva kiderült, hogy a tájoló egy jobb minőségű iránytű, a pontos tájoláshoz segédfelületek, szálkeresztek, koordinátorvonalak vannak rajta. Ekkor tudtam, hogy ez az! Pont erre gondoltunk. Egy eszközre, ami segíti a lakosokat a tájékozódásban, egyben minden olyan információt megad, aminek segítségével tudni fogják a nagykovácsiak a lehetőségeiket, kötelezettségeiket, honnan és miben kaphatnak segítséget, támogatást, mit tehetnek egymásért, közösségünkért, mire számíthatnak, valamint azt, hogy merre tart az Önkormányzat, mit tett és mit tesz a lakosaiért?

Ha már új név, kellett hozzá egy arculat is. Valljuk be, eddig nem igazán volt egységes arculata az Önkormányzati hírek oldalainak. Jöttek a cikkek, ahogy éppen elfértek, különösebb áttekinthetőség nélkül, a fotók sokszor ömlesztve, átláthatatlanul, nem volt tartalomjegyzék, nem volt egységes jelleg. Az elmúlt hónapokban próbáltuk ezt korrigálni, bizonyos karaktert adni a lapnak, de a teljes arculatváltás most, az első tavaszi számban következett be. Ha már tavasz, akkor megújulás! Miért is ne jelenjen ez meg a hírújságunkban is? Megújulás kívül-belül, külsőségekben és tartalomban. Ábrahám Mónika és Bilsiczki Gyula segítségével kialakult az új arculat, látványos változással, szép képekkel, áttekinthető tartalommal, egységes megjelenéssel az Önök tájékoztatására és remélhetőleg az Önök kedvére.

Mi megszerettük ezt az új arculatot, a hozzá tartozó logóval, vizuális elemekkel. Most már csak reménykedhetünk abban, hogy Ön is megkedveli kedves Olvasó.

Jó tájékozódást, jó szórakozást lapunkhoz, a Tájolóhoz, melyet hamarosan kézhez kapnak a Böngészővel együtt.


„A haladás szép szó. De a változás az előidézője.” (Robert Kennedy)

Vissza