KiszelKati.hu

A polgármesterség legkedvesebb pillanatai

"Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei, intézményei részéről." - írja a 255/2008. (X. 21.) Kormányrendelet a szépkorúak jubileumi köszöntéséről. A Kormány a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen köszönti a 90., 95., 100., 105., 110., 115. életévüket betöltött, Magyarországon lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárokat. A jubileumi köszöntéssel okirat és jubileumi juttatás is jár, annyiszor ezer forint, ahány éves a felköszöntött.

E kormányrendelet értelmében, valamint személyes nagyrabecsülésünk és tiszteletünk jeléül Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata is köszönti a nagykovácsi szépkorúakat.

Nagyon kedvesek, szépek ezek a pillanatok, amiket az idős emberek társaságában tölthetünk, mindig mélységes szeretetet és hálát kapunk, pedig hálával mi tartozunk és a megtiszteltetés is a miénk egy-egy ilyen köszöntés alkalmával.

Legutóbb Lipták Józsefnét, Erzsi nénit kedvenc tortájával köszöntöttük 90. születésnapján, akitől példát kaptunk, hogy hogyan kellene megélni az ünnepnapokat és mi az, ami igazán érték az életben. Szeretettel beszélt gyermekeiről, unokáiról, dédunokáiról és azt mondta, vele a családon kívül is mindenki olyan kedves, és ettől ő annyira boldog! Azt hiszem, őt a belőle áradó nagy-nagy szeretet és az élet iránti hála tartja életben és tartsa is őt meg minél tovább egészségben, szeretetben családja körében.

„Nem hittem fiatal koromban az idős szerzetesnek, aki azt mondta: figyeld meg, az órák lassan múlnak, de az évtizedek elszállnak pillanatok alatt.” (Korzenszky Richárd)

Vissza