KiszelKati.hu

Karácsonyi morzsák

December 24. Lázas készülődés minden családban, ahogy nálunk is. Végre sikerül meggyőzni a mamámat, hogy másnap a vendégek ugyanolyan jóízűen fognak ebédelni, ha marad még három porcica a szekrény alatt, így nem mos föl még egyszer, mielőtt csöngetnek az angyalok. A családi karácsonyfa díszítés után a lányok eljátsszák az izgatott várakozást, ráadásként a csodaváró pillantásokat és a naiv meglepődést. A vacsora ugyan kissé csúszik, de békés, nyugalmas a szenteste a két nagymamával közösen. Csak a nagypapák hiányoznak... de nagyon! Milyen büszkék lennének az unokákra!

December 25. Vendégsereg, nagy családi ebéd, már el se férünk egyszerre az ebédlőasztalnál, mégis jó. Nem bánom, hogy napokig tart az előkészület és pár óráig az élvezet. A délutáni kávé és süti sereg melletti hosszas beszélgetésre egész éven át érdemes várni. Megérkeznek a család legfiatalabbjai is, akikről az ember le se tudja venni a szemét, annyira gyönyörűek, és jólesik visszagondolni, amikor még a mi lányaink voltak ekkorák... hogy nőttek fel ilyen gyorsan?!

December 26. A megérdemelt pihenésé és a karácsonyi ajándékok kiélvezéséé ez a nap. Aztán egy telefon: morzsaparti kezdődik az egyik nagybácsinál. Itt újabb családtagok, akik tegnap nem voltak. De jó velük is együtt lenni kicsit! A legfiatalabb jelenlévő kedvéért egy Activity parti következik. Roppant muris, ahogy a szívsebész Game Boy-t próbálja elmutogatni, a fogorvos professzor seriffet rajzol, a logisztikai igazgató pedig pingvinként totyog a nappaliban.

Csodaszép karácsony volt az idei is. Csupán egy dolog maradt ki. Idén nem Honfoglalóztunk, pedig közel húsz éve ez mindenkori karácsonyi program. Sebaj! Majd Húsvétkor! :)

"Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel." (Müller Péter)

Vissza