KiszelKati.hu

Családi csodák

Az utóbbi napokban, míg egyik programról a másikra rohantam, felrémlett bennem, hogy idén lehet nem lesz mézeskalács, sőt a karácsonyi hangulat se érkezik meg idejében, hiszen az adventi koszorún kívül még semmi nem lelhető fel a lakásban a megszokott dekorációból.

Aztán megtörtént a csoda! Vasárnapra a korábbi jég súlya alatt letört tujaágak már a lépcsőnk korlátját díszítették és mézeskalácsfűszer illata lengte be a lakást. Hogy történhetett, hiszen semmihez nem nyúltam, csak a nagybevásárlást végeztem el szombaton. Vagy mégis? Talán igen. Úgy tűnik, nem volt hiábavaló az elmúlt 20-25 év, amikor a lányaim évente átélték a karácsony bűvöletét, amit eddig én varázsoltam köréjük. Most úgy érezték, ők következnek és elhozták a megszokott karácsonyváró hangulatot és illatokat. Készült a mézeskalács tésztája, illatoztak a mécsesek, nekem csak a vasárnapi ebédre volt gondom. De jó is, ha az embernek ilyen családja van!

"A gyerekek sosem voltak valami jók a szüleikre való hallgatásban - de sosem mulasztják el utánozni őket." (Dan Millman)Vissza