KiszelKati.hu

Egymillió csillag a szegényekért

Ez egy nemzetközi szolidaritási akció, amelyhez néhány éve Magyarország is csatlakozott. "Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében.

Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja." (www.karitasz.hu)

Az országos akcióban Nagykovácsi is részt vesz, így már az elmúlt vasárnap is kigyúltak a szeretet lángjait szimbolizáló mécsesek az adventi vásárban. December 14-én ismét lesz lehetőség adományozásra, illetve szeretet-mécsesek gyújtására a Templom téren.

De nem csak így segíthetünk. Segítség lehet egy jó szó, támogatás lehet az is, ha egy rászoruló családnak a tűzifát hazaszállítjuk, vagy a gyerekek kinőtt ruháit, megunt játékait továbbadjuk olyanoknak, akik még hasznát veszik. A karácsony utáni napokban gondoljunk arra, hogy esetleg az aluljáróban fagyoskodó hajléktalan még örülhet a maradék sütinek vagy a csillagszóró szikrájától kilyukadt pokrócnak.

Mi azokra  kívánunk gondolni idén karácsonykor, akiknek az asztalára nem jut szaloncukor. Az adventi vásár alkalmával (december 14-én), az önkormányzati sátorban szívesen fogadunk szaloncukor adományokat, amiket rászoruló nagykovácsi családok között fogunk szétosztani a karácsony előtti napokban. Lehet az adomány csak néhány szem vagy nagy zacskó szaloncukor, ezt az adományozóra bízzuk, de abban bizonyosak vagyunk, hogy örömöt fog hozni sok család vagy magányos ember életébe.

Végtelen sok lehetőség lehet a segítségadásra és támogatásra, csak járjunk nyitott szemmel és nyitott szívvel, meg fogjuk találni a módját.

Csak a segítség, a vigasz,
A barátság, az az igaz,
Csak az a gyémánt-szeretet,
Mi a szívekre veretett.

(Szép Ernő)

Vissza