KiszelKati.hu

A várakozás ünnepe 2.

Advent második vasárnapján se kedvezett nekünk az időjárás. Néha szakadt, máskor szitált, de tulajdonképpen folyamatosan esett az eső, megnehezítve ezzel a falutakarítási munkálatokat. Persze örültünk, hogy legalább nem fagy! Sajnos viszont az adventi vásárt is elmosta ez az időjárás, alig volt, aki a kézműves portékákból vásárolt volna vagy csapatokba verődve beszélgetett volna.

Kevesen voltak a templomi második adventi gyertyagyújtáson is, pedig a meghitt légkörben, Gábor atya szavaival a következő hétre feltöltekezhet az ember lelke, hogy könnyebben viselje a hétköznapok megpróbáltatásait és türelmesebbé tegye a türelmetlenkedők között. A HOLDDALANAP zenekar pedig dalaival, zenéjével töltötte fel a hallgatóság szívét-lelkét. Aki kicsit jobban figyelt, a költői igényességű dalokban felfedezhette a mondanivalót és többféle nép zenéjének ritmusát, dallamait. Gulyás Anna hangja lenyűgözően tisztán és magasztosan szólt a fennkölt "hangversenyteremben". Kár, hogy ilyen kevesen részesültünk ebben az örömben.

Jövő vasárnap, december 14-én talán már hangulatos, havas tér közepén ünnepelhetjük advent 3. vasárnapját. Akkor majd lehetőség lesz végre teázgatva, forraltborozgatva beszélgetni, anekdotázni régi telekről, elmúlt karácsonyokról, a megmentett Nagykovácsiról és a közös jövőnkről. Mi, Nagykovácsi képviselői ott leszünk beszélgetőpartnerekre várva.

"Felfele s befele keresget a zene: lelke igazság, zsenge teste hagyomány nevelte fácska. A tetején éneklő madár csőrét a Holdra s a Napra tátja..."(HolddalaNap Zenekar)

fotó: Várdainé Bánkuti Margit

 

Vissza