KiszelKati.hu

Nagykovácsi: Összefogásból jeles!

“Mindenki panaszkodik az időjárásra, de senki nem tesz ellene semmit“ (Charles Dudley Warner)

December 1-én, hétfő este, a Honti Zoltán vezette Készenléti Szolgálat csapata elsőként cáfolt rá erre a régi mondásra. Ónos esőben, sötétben küzdve az elemekkel, vigyázták településünk lakóit és értékeit, elhárítva a baleseteket. A környék lakói meleg teával, élelmiszerrel segítettek, támogatták a kárelhárításban résztvevőket. Már ekkor újabb önkéntesek csatlakoztak a heroikus feladathoz. A folyamat beindult, a falu vezetése tette a dolgát, melegedőhelyet jelölt ki, ahol egy kölcsön generátor szolgáltatta az áramot, folyamatosan tájékoztatta a külső erőket és a lakosságot, net, telefon, plakátok, hangosbemondó segítségével.
Hajnalban már a külső segítség is megérkezett, az ovi egyre több családnak adott védelmet és meleg otthont. Óvónők, orvosok, generátor szakértő és sok-sok szakma tudói álltak csatasorba, hogy a gyerekeknek, felnőtteknek ne kelljen félnie, fáznia, éhen maradnia. Egyre többen jöttek! Voltak, akik teát osztottak az utakon, voltak, akik felajánlották fűthető házukat a rászorultaknak és voltak, akik láncfűrésszel mentettek. Az áramszünet ellenére is kinyíltak a boltok, hogy evvel segítsék azokat, akik hiányt szenvedtek élelmiszerből.
Este, a városi népek már egy győztes falu lakóit láthatták a tv híradókban, mert mi egy ilyen közösség vagyunk. Köszönjük Nagykovácsiak!

Fegyveres-Fiskál Gábor, alpolgármester

fotó: Csiha László

Vissza