barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

A zene az kell, mert körülölel, és nem veszünk majd el...

A Zene Világnapja alkalmából elfogadtuk a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek kedves invitálását az Öregiskolába, és ellátogattunk kis koncertjükre. A szép zenei élmény mellett, részesei lehettünk egy jó hangulatú, humorral színezett, közvetlen hangvételű műsorvezetésnek, amelyet a Zeneiskola igazgatójának és fuvolatanárának, Gáspár Kornéliának elbűvölő személyisége tett teljessé. Számomra különleges hatást kölcsönzött a műsornak, hogy több növendékre emlékeztem még óvodás korából és megejtő volt nézni, hallgatni, hogy milyen szépséges, tehetséges fiatalokká cseperedtek.

A kis koncert során felelevenedtek gyermekkorom zeneiskolai vizsgaelőadásai és koncertjei, hogy mekkora izgalommal és lelkesedéssel készültünk egy-egy előadásra és milyen örömteli érzés volt, hogy sokan vannak, hogy megtapsolnak, hogy kíváncsiak ránk, hogy szeretik a zenénket. (Igaz, a fárasztó gyakorlások is eszembe jutottak, meg az emlékek, hogy hogyan is próbáltam megúszni azokat az órákat.)

Mivel zenei általános iskolába jártam, nyilvánvaló volt számomra a hangszertanulás, nem is tudtam, hogy ez nem minden gyerek életében van így. Szoprán furulyán 6 évig, zongorán 10 évig, alt furulyán 2 évig tanultam játszani, 20 éves koromig aktívan zenéltem, aztán már csak hobbi szinten, ma pedig csupán amatőr hallgató vagyok. Bizonyára a családi nevelés és a zeneiskolai élmények együttes hatásának eredménye az, hogy a kocsimban gyakran hallgatom a Bartók Rádiót, és családi ünnepi alkalmakkor is rendszerint klasszikus zene szól nálunk.

Örülök, hogy sikerült időt szakítanom a kis koncertre. Köszönöm a kedves fogadtatást és az élményt, amit a tehetséges zenenövendékektől, tanáraiktól és a két fiatal és remek nagykovácsi zeneszerzőtől kaptunk. Szerintem még sok szépet fogunk hallani tőlük/róluk.

"A zene gazdagítja a kedélyt, nemesíti az ízlést, fogékonyabbá tesz más szépségek iránt." (Bárdos Lajos)

Vissza