barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Az ördög a részletekben rejlik

Az elmúlt hetekben vasárnap délelőttönként a Főtéren nyílt lehetőség arra, hogy csapatunk tagjaival ismerkedhessenek, beszélgethessenek a kíváncsi arra járók. Köszönjük azoknak, akik érdeklődéssel fordultak felénk ezen alkalmakkor.

Sajnos reggelente a Főtérre érkezve a mellékelt szomorú "csendélet" fogadott minket: eldobált italos üvegek, sörös dobozok, szemét ide- és odadugdosva. Különösen lehangoló volt látni, hogy ezek mellett a szemétkupacok mellett érkeznek misére a gyerekek és családjaik. Tudjuk jól, hogy a példa nevelő hatása minden szónoklatnál erősebb, de mit is tehetünk, hogy gyermekeink ne ezt lássák, amikor éppen a szépre és jóra szeretnénk tanítani őket?

Az, hogy önként összeszedjük a hulladékot, csak egyszeri és átmeneti megoldás. Szidhatnánk azokat a fiatalokat, akik más lehetőség híján ide a Főtérre ülnek ki szombat esténként egy kis trécselésre, iszogatásra, de jobban körülnézve rájövünk, hogy bizony ritka Nagykovácsiban a köztéri szemetes. Nyári családi kirándulásaink alkalmával nyitott szemmel jártam, és azt vettem észre, hogy a legtöbb településen egységes képet alkotó utcai szeméttárolók kerültek kihelyezésre, gyakran szép külső faburkolattal és kivehető fém belsővel, figyelemmel arra is, hogy a buszmegállótól legalább 5 méternyire a dohányosoknak legyen alkalmuk elnyomni és eldobni a csikkeket. Tudom, ez apró részletkérdés, de valljuk be, "az ördög a részletekben rejlik". Hát figyeljünk a részletekre (is)!


Ezt máshol így csinálják:

 

         

 

        

  

Vissza