barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Így is lehet

Szombat este, a Nagykovácsi művészeti találkozó záró rendezvényén zsúfolásig megtelt a Nagyszénás Menedékház. Békésen megfértek egymás mellett különféle zenei és irodalmi műfajok, mindenkinek volt egy-két kedves szava a másikhoz, vagy legalább egy mosolya a távolabb ülőkhöz.

Talán nincs még egy olyan település, mint Nagykovácsi, ahol ennyire magas lenne az egy helyen élő művészek aránya (a teljes lakosság 2-2,5%-a). És ezek a művészek hajlandók is tenni szűkebb lakókörnyezetükért, Nagykovácsiért. Vajon megbecsüljük őket kellőképpen? Vajon kiaknázzuk azokat a lehetőségeket, amiket a kultúra és a művészetek területén rejt a településünk? Vajon támogatjuk eléggé az itt készült művészeti alkotásokat és nem utolsó sorban az itt élő tehetséges gyerekeket, akik akár Nagykovácsi jövendő művészei lehetnek? Sok-sok nyitott kérdés, amik többnyire költői kérdések maradnak, hacsak nem jön egy új polgármester, aki számára valóban fontosak a művészeti alkotások, nem kevésbé maguk az alkotók és csöppet sem utolsó sorban a gyermekek, akik mindegyikében rejtőzik valami tehetség, ami kibontakoztatásra vár.

Köszönjük a NAME szervezőinek és az esten fellépőknek, hogy ilyen hangulatos, kedélyes esténk lehetett.

 

"Ha megáld minket az ég valamilyen képességgel, azt hiszem, bűn lenne nem élni vele. A tehetség felelősség. Természetes, hogy megteszem, amit tudok, és segítek vele másoknak." (Esther Mars)

Vissza