barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Szolgáltatóváltás a hulladékszállításban

Minden nagykovácsi lakost hónapok óta foglalkoztató kérdés, hogy mikor oldódnak már meg a hulladékszállítással kapcsolatos problémáink. Úgy tűnik, a hosszú folyamat, amely az új szolgáltató kiválasztását előzte meg, végre megnyugtatóan lezárulhat.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2018. tavaszán indított közbeszerzési eljárást a települési szilárd kommunális hulladék begyűjtése és kezelőtelepre szállítása tárgykörben. A közszolgáltató kiválasztása érdekében a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII törvény II. része szerinti közösségi nyílt eljárás lefolytatására került sor, és az eljárás eredményeként a legjobb ár-érték arányú ajánlattevőként a Depónia Nonprofit Kft. került kihirdetésre az eljárás nyerteseként.

A közbeszerzési eljárás műszaki tartalmának összeállításakor igyekeztünk olyan elvárásokat és értékelési szempontokat meghatározni az ajánlattevők felé, amelyek a közszolgáltatás minőségi javulását eredményezhetik. Ennek megfelelően a nyertes ajánlattevő Depónia Nonprofit Kft. ajánlata értelmében a szelektív hulladék elszállítása a korábbi havi egy alkalom helyett, havi két alkalommal fog megtörténni, zöld hulladék elszállítására pedig a korábbi évi tíz alkalom helyett évi tizenhárom alkalommal fog sor kerülni. Emellett évi két alkalommal (tavasszal és ősszel) továbbra is biztosított lesz a falevél, lomb, nyesedék ingyenes elszállítása mennyiségi meghatározás nélkül a lakosság számára. Kiemelendő még, hogy a szelektív gyűjtő ponton kihelyezett edények ürítése heti gyakoriságú lesz. Mindezeken túl évi egy alkalommal a Depónia Nonprofit Kft. biztosítja a veszélyes és elektronikai hulladék elszállítását előre meghirdetett időpontban. A veszélyes/elektronikai hulladék elszállítása, valamint az évi két alkalommal történő lakossági falevél, nyesedék, lomb elszállítás eddig Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának költségvetését terhelte, így azon túl, hogy a közszolgáltatás ellátásának minősége javulni fog, a nyertes ajánlattevői vállalások költségvetési megtakarítást is előrevetítenek.

A Depónia Nonprofit Kft. 2018. szeptember 1. napjától kezdi meg közszolgáltatói tevékenységét a településünkön. Az új lakossági közszolgáltatási szerződések megkötésével és az új közszolgáltató tevékenységével kapcsolatos részletes információkat, valamint az új hulladék-naptárt előre láthatólag a Tájoló következő lapszáma fogja tartalmazni.

Addig is van nekünk, lakosoknak is tennivalónk a hulladékgazdálkodás területén. Jó és örömteli, hogy egyre többen szelektíven gyűjtjük a szemetet és a szemét újra hasznosításra kerül, azonban a leghasznosabb az, amikor nem termelünk szemetet. Tudom, nem könnyű feladat ez, folyamatosan figyelni a háztartásban, a mindennapokban, a nem egyszer használatos csomagolásokat választani, tartós eszközöket használni, szatyrot vinni vásárláskor, minél kevesebb műanyagot alkalmazni, csapvizet inni a flakonos helyett és sorolhatnám. Mind-mind odafigyelést, akár lemondást igényel, de az ilyen apró dolgok is segítenek minket abban, hogy unokáinkra ne szeméthalmokat, hanem virágzó, tiszta környezetet hagyjunk.  
Vissza