barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

A Zene világnapján

A Fortisszimo bérlet első koncertje éppen október 1-re, a Zene világnapjára esett. Az Inkubátorház nagyterme teltházas koncertteremmé változott erre a másfél órára. Bár külsőségeiben a terem nem vehette fel a versenyt a Zeneakadémiai hangversenyekkel, de a csillogás csodáját pótolta a közelség és közvetlenség varázsa. Varázslatos volt ugyanis karnyújtásra ülni a nemzetközi sikereket is elért Anima Musicae Kamarazenekar fiatal zenészeitől, belesni a kottáikba, közelről látni szemük összevillanását és összemosolygásaikat.

A koncert anyagát olyan figyelmesen állították össze, hogy a komolyzenét kevéssé értő hallgatóságnak is nagy élményben legyen része, a klasszikus zene szerelmeseinek pedig csupa mosoly és felüdülés legyen a Mozart, B. Britten és Csajkovszkij muzsika. És igen, a zene a tehetséges művészeken keresztül hatott. Élt, lélegzett, érzelmeket közvetített, gondolatokat indított és varázsolt.

Köszönjük az élményt! Mi a december 10-i és a január 14-i koncerten is ott leszünk. Addigra talán igazi büfé is lesz. J

„A zene (…) fontos lelki táplálék, ami nélkül nem lehet élni.”

Vissza