barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

21 gramm szerelem

Az emberi lélek súlya – mondják – 21 gramm. Milyen lehet lelkünk teljes súlyával szeretni? Kit is? Mit is? Talán az életet? Ebbe enged némi bepillantást egy kínai írónő, Xeu Yanping tabudöngető regénye, a 21 gramm szerelem. Csak óvatosan az olvasással! A könyv nagy hatással lehet a nőkre. Minden megtalálható benne, amitől csak tarthatunk az életben: válás, munkanélküliség, kamasz gyerek nevelési problémái, szakítás, halálos kór, kórház, társadalmi kirekesztettség, félelem, öregedés, magány, halál… Könnyebb regényre számítottam.

Ugyanakkor ez a könyv mégis lelki támogatást, erőt adhat, hogy a legnehezebb helyzetben se fogjunk padlót. Hogy helyére tudjuk tenni dolgainkat az életben: mi fontos és mi nem az? Hogy értékelni tudjuk emberi kapcsolatainkat: a szerelmet, a barátságot, a családi kötelékeket. Hogy örülni tudjunk az életnek és derűvel legyünk képesek megoldani nehézségeinket.

Mindezekre hab a tortán a számunkra egzotikus ázsiai világba való betekintés, a mai pekingi atmoszféra, amit minden modernsége ellenére átjár a hagyománytisztelet és a tradíciók jelentősége.

Számomra mindenképp életigenlés ez a könyv, a létezés 21 grammja. Igen, lelkünk teljes súlyával lehet és kell szeretni az életet, és minden napban meg kell találni az örömet, hiszen a halál bármikor és bárhol bekövetkezhet és akkor már késő lesz.

„A halál tehát teljesen hétköznapi esemény, bármikor és bárhol bekövetkezhet, hiszen meghalni egyszerű dolog, csupán az a folyamat bonyolult kissé, amíg felkészülünk rá. (Xeu Yanping)

Vissza