KiszelKati.hu

Pezsgő NAMI

Szeretem, hogy többek között a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola jóvoltából pezsgő, színes, változatos művészeti élet folyik Nagykovácsiban. Nemrég volt a Zeneiskola Gálája, szombaton pedig a Rézpatkó Néptánc Gálán élvezhettük kicsik-nagyok fergeteges előadását az Amerikai Iskola színpadán. Bevallom, hozzám ez utóbbi műfaja, a népzene, néptánc áll közelebb. Nemcsak azért, mert gyerekként magam is egy hasonló néptáncegyüttes tagja lehettem, ami sok örömöt és értéket hozott számomra, hanem azért is, mert rendkívül fontosnak tartom néphagyományaink őrzését és továbbvitelét. Ez az, amit a Rézpatkósok igen magas színvonalon végeznek, láthatóan nagy örömmel és sok vidámsággal.
Úgy alakult, hogy a NAMI-nak a korábbiaknál is nagyobb támogatásra van szüksége, mivel nincs megfelelő épülete a több száz gyermek művészeti neveléséhez. Az Önkormányzattól használatba kapott épület felújítására gyűjtenek. A legelső téglajegyet családunk vásárolta meg, azóta több téglajegy is gazdára talált, azonban még továbbra is várják a nagylelkű adományozókat, hogy segítségükkel megfelelő körülményeket biztosíthassanak a tehetségek kibontakoztatásához.
http://nami.hu/index.php/83-aktualis/235-teglajegyek-az-uj-epuletert.html

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

fotó: Köves Szilvia

Vissza