barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

A szeretet

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel." (Pál apostol első levele a Korintusiakhoz 13. fejezet)

Mennyire jó lenne, ha a fentiek nem csak nagy pátosszal elmondott szavak lennének a különféle ünnepségeken, hanem a hétköznapokban a tetteinkkel bizonyítanánk napról napra. Sugároznánk ezt mindenütt. A munkánk során, a családi életünk során, a párkapcsolatainkban, négyszemközti beszélgetésekben, a tetteinkben. Ha ez nincs, akkor álszent képmutatássá válik csupán a szeretetet hangoztatni nagyközönség előtt és eszközként használni a szimpátia felkeltésére.

"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet." (Pál apostol első levele a Korintusiakhoz 13. fejezet)

Vissza