barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Főterünk

2009-2010 környékén jelentősen felbolydult a falu a főtér átépítése kapcsán. Pontosan emlékszem, milyen háborgás volt amiatt, hogy ilyen „kőtengerré” kívánja változtatni az Önkormányzat a Templom teret. A lakosok egy része aggódott, hogy Nagykovácsi ezzel a lépéssel elveszti falusias jellegét, és a faluképbe nem illőnek vélték a tervek alapján az átépítést.

Az új főtér 2010-ben elkészült, majd 2011-ben Nívódíjat nyert, és mára sok itt lakó azt sem tudja, milyen is volt korábban, annyira Nagykovácsi részévé vált, annyira birtokba vették a mindennapokban a lakosok.

Az elmúlt hétvégén a Dunán innen, Tiszán túl tehetségkutató verseny színtereként is csak elismerést kapott a helyszín, az egyik szervező a gyerekek paradicsomának nevezte a színhelyet. Különösképpen figyelembe véve, hogy az Öregiskola Közösségi Ház és a hozzá tartozó Faluház is a tér közvetlen közelében található, így igazi kulturális központként is jellemezhető Nagykovácsi főtere, mai nevén a Tisza István tér.

A rendezvények hosszú sora mellett valódi közösségi színtér is ez a tér, láthatjuk ezt minden délután, amikor gyerekek, szülők csapata verődik össze hosszú órákra ott. Az utóbbi időkben csak dicséretet hallani a térről, kritikát sosem. Mára mindenki elfelejtette az átépítés előtt terjengő rémhíreket a Nagykovácsiba nem illő „kőtengerről”.  

Vigyázzunk rá, őrizzük meg értékeit és figyelmeztessük erre gyerekeinket is, hiszen magunknak, mindannyiunknak vigyázunk rá.

„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” (LGT)Vissza