barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Sorozatos balesetek a Nagykovácsi úton

(fotó: Daily Nagykovácsi)

Az idén másfél hónap alatt csaknem több baleset történt a Rácski telep „S” kanyarjában, mint máskor egész évben. Természetesen már néhány eset után lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a további baleseteket megelőzzük. Elsőként szóban és írásban is értesítettük a Közút kezelőjét a történésekről, valamint kértük az ügy kivizsgálását és intézkedésüket a további esetek megelőzése érdekében. Reméltük, hogy legalább sebességcsökkentő és fokozott csúszásveszélyt jelző táblák kihelyezése mielőbb megtörténik, ugyanis ez a Közút kezelőjének a jogosultsága, se a nagykovácsi, se a remeteszőlősi önkormányzat nem tehet ebben önkényesen lépéseket. Ezen kívül jeleztük azt is írásban, hogy a csapadékvíz elvezető árkok nem megfelelő tisztántartása miatt esős időben gyakoriak a vízátfolyások, amik fokozottan balesetveszélyessé tehetik az utat. Kértük ez ügyben is intézkedésüket. Mindeközben tárgyaltunk az út kivitelezőjével is, hogy vizsgálják meg az utat és a padkát is, bár azt el kellett ismernünk, hogy az út közel fél éve elkészült, a balesetek pedig csak most jelentkeztek.

Remeteszőlős polgármesterével pedig közös levelet írtunk a Közút kezelőjének, amelyben a figyelemfelhíváson és a segítségkérésen kívül egy korábban már tervezett körforgalom megvalósításának lehetőségét is felvetettük.

A továbbiakban várjuk a Közút kezelőjének mielőbbi intézkedését, addig is megjelentettünk a Tájoló február elején kiadott számában egy figyelemfelhívó cikket, hogy minden közlekedőt óvatosságra intsünk. Részlet a Készenléti Szolgálat elnöke, Honti Zoltán által írt cikkből:

„A vizsgálat lezártáig kérünk minden nagykovácsi lakost, különös figyelemmel, 30-50 km/h sebességgel haladjon, főként a reggeli órákban, amikor az útburkolat nedves és csúszós lehet. A balesetek megelőzésének érdekében kérjük, figyelmeztessék Nagykovácsiba látogató rokonaikat, barátaikat a veszélyes kanyarra és a helyes sebesség betartására.” Köszönjük.

„Az óvatosság, még ha túlzott volna is, mindig figyelmet érdemel, mert a túlzott merészség több kárt okozhat, mint a túlzott óvatosság. (Deák Ferenc)

Vissza