barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Advent 1.

Advent első vasárnapján számtalan lakos gyűlt össze, hogy részt vegyen az első gyertya meggyújtáson és a főtéri fenyőfa karácsonyfává varázslásában. Minden évben nagy élmény a gyerekeknek darus autókról díszíteni a fát és utána hetekig nézegetni munkájuk eredményét. Idén talán szebb lesz a főtér, mint korábban bármikor. Új, az Öregiskola dolgozói által készített díszek és új égősorok kerültek fel nemcsak a fenyőfára, hanem a templomkert jég sújtotta fáira is, hogy még csodásabb hangulatot varázsoljunk az adventi várakozás idejére. Természetesen a Német Nemzetiségi Önkormányzat által felállított betlehem – amit mindannyian oly annyira szeretünk –, idén is elmaradhatatlan része az ünnepi hangulatnak.

A téren résztvevőket a Jókenyér Pékség finomságokkal, a Csernus Zöldséges almával, a Levendula Kertvendéglő pedig meleg teával vendégelte meg, amit közösségi munkát végző középiskolások segítettek kiosztani.

Jó hangulatú, vidám, az ünnephez méltó készülődés kezdődött el a mai napon és reméljük, tart az elkövetkezendő négy héten át. December 6-án, 13-án és 20-án délutánonként már adventi vásárral együtt.

A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” (Pilinszky János)

Vissza