barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Legjobb dolgok a Nagykovácsi Búcsúban

Sajnálhatja, aki szombaton nem látogatott ki a Nagykovácsi Búcsúba, volt itt minden mi szemnek-szájnak-léleknek ingere.

Színvonalas kézműves portékákban gyönyörködhettünk a kirakodóvásárban. Sok-sok vidám gyermekprogram derítette jókedvre a legkisebbeket. Számos kézműves tevékenység közül válogathattak a ténykedni vágyó gyerekek. Köszönet az önzetlen önkénteseknek, akik egész napon át segítették a rozmaring ágakkal és virágcsodákkal díszített sváb koszorúk készülését, és a kugli bábuk folyamatos állítgatását. Öröm volt látni, hogy délutánra kicsik-nagyok bámulatos koszorúkölteményekkel fejükön sétálgattak a kézművesek utcáján. A NOE sátorban a sváb sütemény, a preckedli különféle sajátos változatait kóstolhatták meg a kilátogatók, mellé pedig még a receptjét is megkaphatták, ha ízlett a finomság, otthon is elkészíthessék. A kugli verseny győztesének szánt sváb kenyér, a hébeknédli gyorsabban elfogyott a csipegető járókelők által, mint ahogy győztest hirdethettek volna, de éppen így volt jó, mindenkinek jutott egy-egy falat a közös kenyérből.

A legcsodálatosabb mégis a sok kedves és közvetlen beszélgetés, valamint a számtalan mosoly volt, amellyel megörvendeztették egymást ezen a napon az emberek. Ismerős-ismeretlenek nevettek úton-útfélen egymásra, és lássatok csodát: polgármester jelöltek mosolyogtak a másikra. De jó lenne így folytatni!

"A béke egy mosollyal kezdődik." (Teréz anya)

Vissza