barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Mihály napi vásár

Szeretem a hagyományőrző jeles napokat. Egyik különös kedvencem a Mihály napi vásár a Kispatak Óvodában. Talán azért is, mert a néphagyományon túl ez már jellemzően saját hagyománya az óvodának, ami egyre szélesebb körben válik ismertté Nagykovácsiban.

Tetszik, ahogy lelkesen készülnek szülők, gyerekek, óvónők, versengve, ki tud több és közkedveltebb portékát gyártani, eladni. Tetszik, ahogy régi idők vásári hangulata idéződik fel és az eladásra váró portékák mellett ügyességi játékok, slambuckóstolás, népi játékok, népi táncok fűszerezik a jó hangulatú délutánt.  

Érdemes éhesen érkezni a péntek délutáni programra, hogy végig kóstolhassunk minden finomságot, mi szem-szájnak ingere. Érdemes mosolyogva is érkezni, hogy gyerek és felnőtt egyaránt érezze, megérte a sok munka és befektetett energia. Ha pedig az egész napi munka után mégis fáradtan érkeznénk, megjósolhatom, ott a helyszínen biztosan jókedvre derülünk majd látva gyermekeink lelkesedését, mosolyát, odaadását és örömét.

Találkozzunk október 2-án, pénteken 16 órakor a Kaszáló utcai óvodában!

„Szent Mihálykor keleti szél, igen komoly telet ígér”

Vissza