barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Ötödik Búcsú Nagykovácsiban

Évekkel ezelőtt a Német Nemzetiségi Önkormányzat elevenítette fel Nagykovácsiban a búcsú közösségépítő hagyományát mindannyiunk örömére. A nagykovácsi templom búcsúja Nagyboldogasszony ünnepe, ami augusztus 15-én van. A hagyomány idén is folytatódik, a templom búcsú napja egyben egész településünk ünnepe is, és immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nagykovácsi Búcsú. Legalábbis ez a mai, valódi értékeket felvonultató formája. Ugyanis, ha jól belegondolunk, nem új keletű rendezvény ez, hiszen régen a Kolozsvár téren volt Nagykovácsi búcsúja szintén Nagyboldogasszony ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon, csak akkoriban még az igazi poros, ringlispíles, bóvlit áruló változata. Az új helyszín, az új forma és a kézműves árusok nekem jobban tetszenek. Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár által szervezett programok pedig gazdagok, mindenki találhat kedvére valót.

A hétvégi búcsú részletes programja a mellékelt plakáton (rákattintással jobban) olvasható.

Találkozunk a Búcsúban! J

"Bárhogyan is van, akár divatként, akár szívből cselekszi a hagyományok őrzését az egyén, az mindenképpen jó, mert megismerünk dolgokat, életünk részévé válik, valódi ékkel díszíti lelkünket, környezetünket, és talán eljutunk addig is, hogy beleépül életszemléletünkbe, ami még fontosabb a gyermekeinkébe is!” (Jankovics Anna)

Vissza