barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Közösséget kovácsolunk

Az utóbbi hónapok sok-sok programja az adott aktualitáson túl a közösség összetartásának és összetartozásának erejéről is szólt.

Gondoljunk csak példaként a tavaszi patak és Békás tó takarításra; a virágültetési akcióra, vagy a nagysikerű iskolaudvar szépítésre, ahol kétszáz kéz dolgozott serényen az általános iskolás gyerekek környezetének szépítéséért; az Amerikai Iskola meghívására a Nemzetközi Fesztiválra; a Kitelepítettek Emléknapjára; a Dunán innen, Tiszán túl tehetségkutató versenyre; a TESZEDD! mozgalomra; a NAMI és Rézpatkó gálákra; a Nagykovácsi Családi Piknikre a Kastélyparkban, ahol aznap vagy ezer ember fordult meg; és a legutóbbi összekovácsoló programra a Kispatak Óvoda jótékonysági estjére.

Mind-mind az adott alkalmon és célon túl egyben a közösség építésének is fontos lehetősége és eszköze. Semmi más nem kell hozzá, csak mi magunk és a jószándékunk. No meg az, hogy megragadjuk ezeket a lehetőségeket és minél többen ott legyünk, ahol tenni lehet valamit, ahol részesei lehetünk egy nagy közösségnek, amiről hamarosan elmondhatjuk: építő és összetartó közösség.

Köszönjük mindazoknak, akik a közösségépítő programokat felkarolják, szervezik, előkészítik és levezénylik. A legutóbbi programért a Kispatak Óvodába járó gyerekek szüleinek és az óvoda dolgozóinak tartozunk nagy köszönettel. Biztos vagyok abban, hogy azok az emberek, akik egy ilyen rendezvényen együtt szórakoznak, oldottan beszélgetnek és fesztelenül mulatnak, legközelebb már a hétköznapokon is rámosolyognak egymásra és megkérdezik, miben segíthetnek a másiknak. Így leszünk nem csupán egy falu lakótársai, hanem Nagykovácsi Közössége.

„Légy te a változás, amit a világban látni akarsz.” (Mahatma Gandhi)

Vissza