barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzolar barzolar barzolar barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani barzo mekani
 Kiszel Kati -
KiszelKati.hu

Nárcisz ünnep…

"Nem vagy egyedül” – olvashatjuk a Magyar Hospice Alapítvány honlapján a Nárcisz Program címszó alatt. Jó ezt tudni. Jó tudni, hogy az elesettek, betegek sincsenek egyedül, mindig van, akihez fordulhatnak, akitől jó szót, simogatást kaphatnak, mindig van, aki a kezüket fogja… Bárcsak így lenne!

Pedig csak apró dolgokon múlik… egy szál virágon, egy mosolyon, egy programon való részvételen. Mint a mai Nárcisz ünnep. Egy maroknyi kis csapat örvendett a nárciszok nyílásának és közösen gondolkodott az önszerveződés erejéről, a mások tiszteletéről, az elesettek, betegek megsegítéséről, az együttérzésről, az emberi méltóságról, a szolidaritásról, a szeretetről.
Bármelyikünk családjában előfordulhat, hogy mindezekre nagyobb szükség van... és több erőre és támogatásra is ilyenkor. Vegyük észre, hol van ránk és a segítségünkre szükség... egyszer még mi is rászorulhatunk.

„A nárcisz a remény szimbóluma, a telet legyőző tavasz egyik első virága, az öröm, életigenlés és újjászületés jelképe, a rák elleni harc megtestesítője.” (http://www.hospicehaz.hu/narcisz-program)

 

Vissza